Projectnieuws

'Fiets veilig, blijf offline'

Op donderdag 29 juni (tussen 15.00 – 17.30 uur) deelt Verkeerswijzer Groningen flesjes water uit aan de fietsers, deze keer op het fietspad Oude Adorperweg, vlak voor de N361. Op de flesjes staat de boodschap 'Fiets veilig, blijf offline'. Op deze manier willen Groningse regionale overheden een grote groep fietsers - die dagelijks op de fiets naar bijvoorbeeld werk of school gaan - erop wijzen dat 'smartphonevrij' fietsen beter is voor de verkeersveiligheid.

De Groningse campagne 'Fiets veilig, blijf offline' duurt in totaal drie weken. In deze periode kunnen fietsers op verschillende fietspaden in de provincie het promotieteam tegenkomen. Tijdens de actieperiode worden in totaal 3500 flesjes water uitgedeeld. Meer informatie over de campagne en de verschillende locaties en tijdstippen staat op de website van Verkeerswijzer Groningen.

Campagne
De smartphone speelt een hele grote rol in het leven van ons allemaal, ook als wij aan het verkeer deelnemen. Maar dit is natuurlijk niet veilig! Door 'smartphonevrij' fietsen te stimuleren wil Verkeerswijzer Groningen bereiken dat fietsers meer met hun aandacht bij het verkeer zijn. Naast deze actie organiseert Verkeerswijzer Groningen gastlessen op basisscholen. Tijdens deze les kunnen de kinderen onder andere op een fietssimulator ervaren dat appen en fietsen niet goed samengaat. Op het voortgezet onderwijs gaan jongeren in gesprek met het jongerenteam van TeamAlert over afleiding en ander (ongewenst) gedrag op de fiets.

'Fiets veilig, blijf offline' is ook het motto van landelijke Fietsmodus campagne van de Rijksoverheid die zich deze zomer richt op afleiding op de fiets bij jongeren. Door mee te doen aan de landelijke Fietsmodus campagne, kunnen jongeren via een app registreren dat zij smartphonevrij fietsen en zo leuke prijzen winnen.

 

TERUG

Back to top