Spaar voor leuke korting

De app N361 Veilig is te downloaden in de App Store en Google Play Store. Sinds begin oktober maakten al bijna 400 gebruikers een account aan. Met de app kunt u uw rijgedrag op de N361 anoniem vergelijken met dat van andere weggebruikers.  En houdt u zich aan de maximaal toegestane snelheid, dan spaart u automatisch punten voor leuke attenties of korting bij ondernemers langs de N361. Zo wordt uw reis ‘van Wad tot Stad’ niet alleen veiliger, maar ook voordeliger!

Inzicht in extra verkeerscontroles en werkzaamheden

Naast de reguliere en onaangekondigde verkeerscontroles, houdt politie Noord-Nederland extra snelheidscontroles in het kader van het project N361 Veilig. In de app ziet u onder het kopje ‘Handhaving’ of en wanneer deze extra verkeerscontroles op de N361 gepland zijn. En onder ‘Werkzaamheden’ staan alle geplande wegwerkzaamheden vermeld. Handig om voor vertrek even te checken! 

Deelnemende ondernemers

Er zijn al tien ondernemers langs de N361 die zich sterk maken voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op deze weg. In ruil voor gespaarde punten, bieden zij appgebruikers bijvoorbeeld een gratis kopje koffie of korting op een bos bloemen aan. Kijk voor de deelnemende ondernemers in de app (‘wissel mijn punten in’) of op  www.n361veilig.nl/wadtotstad/sparen. 

Hoe werkt de app?

1. Zoek de app ‘N361 Veilig’ op in de App Store of Google Play Store en installeer deze.

2. Maak een account aan in de app en log in. 

3. Schakel de locatievoorzieningen / GPS op uw telefoon in.

4. Als u gaat rijden, leg de telefoon ‘open en bloot’ in de auto. Dus niet in een jas, tas of in het dashboardkastje.

5. Als u op de N361 rijdt, activeert de app automatisch (mits u hebt ingelogd voordat u vertrok).

6. Tijdens het rijden op de N361, kunt u de app niet actief gebruiken. Veiligheid in het verkeer staat voorop. Uw rit wordt automatisch geregistreerd.

7. Na aankomst op uw bestemming kunt u bij ‘mijn laatstgereden rit’ zien of u zich aan de maximumsnelheid hebt gehouden. 

8. Met elke goede rit, verdient u één punt. 

9. Hebt u genoeg punten gespaard, dan kunt u deze via de app inwisselen voor korting of een attentie.

10. U krijgt binnen 5 werkdagen een e-mail toegestuurd met daarin uw unieke voucher. Deze is tot één jaar na ontvangst geldig. 

11. Print de voucher uit en lever hem in bij de aanbieder van de korting of attentie. 

Praktische tips

  • De app werkt op de iPhone alleen op iOS 7 en hoger.
  • De locatievoorzieningen / GPS op uw telefoon moeten aanstaan om een rit te kunnen registreren.
  • Als uw telefoon niet ‘open en bloot’ in de auto ligt, kan de GPS-verbinding heel zwak zijn of zelfs wegvallen. In dat geval kan de rit niet worden geregistreerd.
  • De app werkt niet goed als er een andere navigatie-app (zoals Waze, Flitsmeister oid) actief is op uw telefoon. 
Back to top