Eerste resultaten app

De grootste groep gebruikers van de app ‘N361 Veilig’ is man in de leeftijd tussen de 50 en 65 jaar. Het aantal geregistreerde ritten op Android-toestellen (3032) is bijna 10 keer zo hoog als op iPhone-toestellen (328). De meeste ritten zijn geregistreerd op het traject Groningen - Sauwerd. Er wordt gemiddeld 250 keer per dag op de app gekeken. Bij de plaatsnaamborden ten zuiden van Winsum (55%) en ten noorden van Maarhuizen (57%) is de snelheid het vaakst overtreden. Deze hoge percentages ontstonden mede doordat de app bijna op de exacte plek van het plaatsnaambord startte met het meten van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom. Terwijl automobilisten ter hoogte van zo’n bord meestal nog aan het remmen zijn om hun snelheid aan te passen. De marge van het meten is in de app daarom nu aangepast naar circa 140 meter ná de plaatsnaamborden.  

Kinderziekten

In de eerste maand dat de app live was, kwam een aantal kinderziekten aan het licht. Zo stond bijvoorbeeld de maximumsnelheid van een aantal trajecten niet goed in het open source systeem dat als database voor de app dient. Op bijvoorbeeld een deel van het traject Aduard - Winsum stond in de database dat er maximaal 50 mocht worden gereden, terwijl dit in werkelijkheid 80 is. De database is aangepast en met terugwerkende kracht ontvangen alle gebruikers die zich toch aan de snelheid hielden hun verdiende punten. Daarnaast start de app nu vanaf 140 meter na de verkeersborden met het meten van snelheden, in plaats van de plek waar de borden staan.  

Feedback is welkom

De projectgroep N361 Veilig staat open voor feedback van app- en weggebruikers. Want juist met gebruikerservaringen is het mogelijk om de app steeds verder te optimaliseren. Naast de vragenlijst die is verstuurd naar gebruikers van de app, is het e-mailadres info@n361veilig.nl in het leven geroepen voor onder andere gebruikerservaringen. Dus hebt u vragen of opmerkingen over het project N361 Veilig, de campagne ‘Hoe rijd jij van Wad tot Stad?’ of de app N361 Veilig, stuur ons een bericht! De projectgroep probeert e-mails binnen drie werkdagen te beantwoorden.

Testers gezocht

Met enige regelmaat ontvangen we nog berichten van appgebruikers die melden dat de app niet goed werkt. Wij streven naar continue verbetering van de app N361 Veilig, maar de oorzaak voor incidentele foutmeldingen is soms lastig te vinden. Daarom zijn we op zoek naar actieve appgebruikers, die de werking van de app de komende periode samen met de app-ontwikkelaars willen testen.

Wie zoeken we?
Automobilisten die minimaal 3 keer per week op de N361 tussen Groningen en Lauwersoog rijden, de app N361 Veilig actief (willen) gebruiken en hun ervaringen met ons willen delen. We zoeken zowel Android- als iPhonegebruikers.

Meld u aan
Wilt u als ‘apptester’ bijdragen aan verbeterde werking van de app N361 Veilig, dan kunt u ons dat laten weten door een e-mail te sturen naar info@n361veilig.nl.

Back to top