Projectnieuws

Keurige score bij alcoholcontrole op N361

Zaterdagavond voerde de politie in Winsum en Adorp alcohol- en drugscontroles uit. Zo’n 500 automobilisten werden getest en de uitkomst is keurig: niet één bestuurder had teveel gedronken. Zij kregen van de politie een sleutelhanger met de slogan ‘Kon minder!’, passend bij de nieuwe campagne langs de N361. Wel was een aanvullende drugscontrole bij één automobilist aanleiding om zijn rijbewijs in te nemen.

Lees meer >>

Inpassingsplan Fietsroute Plus Groningen-Winsum

Het ontwerp-inpassingsplan van de Fietsroute Plus Groningen-Winsum ligt, met ingang van 23 november 2017, gedurende zes weken ter inzage. Met de aanleg van deze fietsroute wil de provincie Groningen de verkeersveiligheid voor (brom)fietsers verbeteren en de fiets een aantrekkelijker alternatief voor de auto maken. Het tracé ligt grotendeels langs de westzijde van de spoorlijn en volgt tussen de Oude Weg en het dorp Winsum de weg N361.

Lees meer >>

Inloopbijeenkomst projecten Winsum: 4 december

Op maandag 4 december organiseert de provincie Groningen samen met de gemeente Winsum een inloopbijeenkomst over de verschillende projecten rondom de N361 die in Winsum spelen. De bijeenkomst vindt plaats in de Hoogte, Kerkepad 8 in Winsum. Geïnteresseerde omwonenden kunnen binnenlopen tussen 16.30 en 20.30 uur.

Lees meer >>

Inloopbijeenkomst herinrichting Adorp- provinciale weg

Op donderdag 30 november, van 18.30 tot 20.00 uur, organiseert de provincie Groningen een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de provinciale weg N361 in Adorp. Omwonenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer >>

Kon Minder: campagne om rijgedrag op N361 te verbeteren

'Kon Minder!' Zo heet een nieuwe campagne langs de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog. Met borden langs de weg wil de provincie Groningen op een positieve manier stimuleren dat automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden.

Lees meer >>

Werkzaamheden N361 bij Lauwersoog feestelijk afgerond met ijsjes

De provincie Groningen heeft de werkzaamheden aan de provinciale weg in Lauwersoog (N361) succesvol afgerond. De weg is hier nu veiliger, mooier en de doorstroming van het verkeer is verbeterd. Om te vieren dat de weg voor de start van het zomerseizoen netjes is opgeleverd, deelde gedeputeerde Henk Staghouwer op 19 juli ijsjes uit bij het nieuwe kruispunt tussen het Waddenkwartier en de vissershaven.

Lees meer >>

Inloopbijeenkomst over Fietsroute Plus Groningen-Winsum

De provincie Groningen organiseert op woensdag 5 juli een inloopbijeenkomst over het ontwerp voor de Fietsroute Plus Groningen-Winsum.

Lees meer >>

Werkzaamheden Lauwersoog zo goed als klaar

De werkzaamheden aan de N361 in Lauwersoog zijn bijna afgerond. Sinds 10 juni rijdt het verkeer over het gereconstrueerde weggedeelte.

Lees meer >>

Provincie Groningen stopt met N361 Veilig-app

Per 1 mei 2017 is de app N361 Veilig niet langer beschikbaar voor gebruikers. De provincie Groningen lanceerde de applicatie in 2014 als proef. Weggebruikers van de N361 (weg tussen Groningen en Lauwersoog) krijgen via de app inzicht in hun eigen rijgedrag. Bovendien sparen ze met goed rijgedrag automatisch punten voor leuke attenties zoals een bioscoopbon of een gratis kopje koffie onderweg.

Lees meer >>

Update reconstructie Lauwersoog

De afgelopen maanden zijn alle kabels en leidingen op het werkterrein rondom Lauwersoog verlegd. Hierdoor heeft aannemer KWS Infra BV uit Leek een herstart kunnen maken met de aanpassingen aan drie kruispunten langs de N361 in Lauwersoog.

Lees meer >>

Feestelijke inwijding rondweg Mensingeweer

Op donderdag 15 december werd de rondweg om Mensingeweer officieel ingewijd. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en de wethouders Bert Westerink (gemeente Winsum) en Mariëtte Visser (gemeente De Marne) reden op een elektrische fiets over het fietspad langs de Matthenesserweg naar Mensingeweer. Daar werden ze feestelijk opgevangen door dorpsbewoners.

Lees meer >>

Back to top