Projectnieuws

Kon Minder: campagne om rijgedrag op N361 te verbeteren

'Kon Minder!' Zo heet een nieuwe campagne langs de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog. Met borden langs de weg wil de provincie Groningen op een positieve manier stimuleren dat automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden.

Lees meer >>

'Fiets veilig, blijf offline'

Op donderdag 29 juni (tussen 15.00 – 17.30 uur) deelt Verkeerswijzer Groningen flesjes water uit aan de fietsers, deze keer op het fietspad Oude Adorperweg, vlak voor de N361. Op de flesjes staat de boodschap 'Fiets veilig, blijf offline'. Op deze manier willen Groningse regionale overheden een grote groep fietsers - die dagelijks op de fiets naar bijvoorbeeld werk of school gaan - erop wijzen dat 'smartphonevrij' fietsen beter is voor de verkeersveiligheid.

Lees meer >>

Inloopbijeenkomst over Fietsroute Plus Groningen-Winsum

De provincie Groningen organiseert op woensdag 5 juli een inloopbijeenkomst over het ontwerp voor de Fietsroute Plus Groningen-Winsum.

Lees meer >>

Werkzaamheden Lauwersoog zo goed als klaar

De werkzaamheden aan de N361 in Lauwersoog zijn bijna afgerond. Sinds 10 juni rijdt het verkeer over het gereconstrueerde weggedeelte.

Lees meer >>

Provincie Groningen stopt met N361 Veilig-app

Per 1 mei 2017 is de app N361 Veilig niet langer beschikbaar voor gebruikers. De provincie Groningen lanceerde de applicatie in 2014 als proef. Weggebruikers van de N361 (weg tussen Groningen en Lauwersoog) krijgen via de app inzicht in hun eigen rijgedrag. Bovendien sparen ze met goed rijgedrag automatisch punten voor leuke attenties zoals een bioscoopbon of een gratis kopje koffie onderweg.

Lees meer >>

Update reconstructie Lauwersoog

De afgelopen maanden zijn alle kabels en leidingen op het werkterrein rondom Lauwersoog verlegd. Hierdoor heeft aannemer KWS Infra BV uit Leek een herstart kunnen maken met de aanpassingen aan drie kruispunten langs de N361 in Lauwersoog.

Lees meer >>

Feestelijke inwijding rondweg Mensingeweer

Op donderdag 15 december werd de rondweg om Mensingeweer officieel ingewijd. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en de wethouders Bert Westerink (gemeente Winsum) en Mariëtte Visser (gemeente De Marne) reden op een elektrische fiets over het fietspad langs de Matthenesserweg naar Mensingeweer. Daar werden ze feestelijk opgevangen door dorpsbewoners.

Lees meer >>

Online quiz Nick van de N361

Om jongens tussen 17 en 21 jaar bewust te maken van gevaarlijke verkeerssituaties, is provincie Groningen gestart met een online quiz. Jongeren kunnen meedoen en een mooie prijs winnen.

Lees meer >>

Agent Radema: ‘Omwonenden waarderen snelheidscontroles’

Politieagent Seffrie Radema staat regelmatig met zijn motor op de N361 voor snelheidscontroles. “Hoewel we nog geen actuele cijfers hebben, lijkt het aantal snelheidsovertredingen op sommige plekken af te nemen.”

Lees meer >>

Back to top