Projectnieuws

Keurige score bij alcoholcontrole op N361

Zaterdagavond voerde de politie in Winsum en Adorp alcohol- en drugscontroles uit. Zo’n 500 automobilisten werden getest en de uitkomst is keurig: niet één bestuurder had teveel gedronken. Zij kregen van de politie een sleutelhanger met de slogan ‘Kon minder!’, passend bij de nieuwe campagne langs de N361. Wel was een aanvullende drugscontrole bij één automobilist aanleiding om zijn rijbewijs in te nemen.

Op de sleutelhanger is net als op de borden langs de N361 een opgestoken duim te zien met de uitspraak 'Kon Minder!'. Met deze campagne wil de provincie Groningen op een positieve manier stimuleren dat automobilisten zich aan de maximumsnelheid houden. De borden zijn onderdeel van het project ‘N361 Veilig’, een meerjarige aanpak om de verkeersveiligheid op de weg tussen Groningen en Lauwersoog te verbeteren.

'Kon Minder' is een vervolg op de  campagne ’Hoe rijd jij van Wad tot Stad?’. Weggebruikers vinden meer informatie over ‘Kon Minder!’, bijvoorbeeld over verdere politiecontroles, via deze website. 

TERUG

Back to top