Projectnieuws

Agent Radema: ‘Omwonenden waarderen snelheidscontroles’

Politieagent Seffrie Radema staat regelmatig met zijn motor op de N361 voor snelheidscontroles. “Hoewel we nog geen actuele cijfers hebben, lijkt het aantal snelheidsovertredingen op sommige plekken af te nemen.”

Wat doen jullie als politie op de N361?
“We controleren hier vaker dan gemiddeld. Ik sta zelf bijvoorbeeld regelmatig bij Adorp waar veel mensen richting Groningen het gaspedaal intrappen zodra ze de bebouwde kom uit rijden. Dit gebeurt steeds minder vaak, al heb ik nog geen cijfers om dit hard te maken. Mensen weten zo langzamerhand dat hier vaak controles zijn en willen geen risico lopen op een boete.”

Wat valt  u op bij de overtredingen?
“Ik woon zelf in de buurt van de N361, ik rijd zelf dus dagelijks over deze weg. Vooral in de ochtend, tussen zes en zeven uur, hebben mensen haast. Het zijn dan vooral bedrijfsbusjes die met te hoge snelheid de doorgetrokken streep negeren. Hiermee breng je niet alleen anderen in gevaar, het is ook nog eens slechte reclame voor je bedrijf. We gaan nu vaker controles inzetten op dat tijdstip.“

Waar ligt de focus de komende tijd op?
“We gaan extra controleren op door rood licht rijden. We hebben van omwonenden uit Adorp signalen gekregen dat automobilisten nog te vaak het rode licht negeren. Daarnaast blijven we extra snelheidscontroles uitvoeren op de N361 om de verkeersveiligheid te verhogen. Uiteindelijk hopen we natuurlijk de verkeersveiligheid aantoonbaar te vergroten. We krijgen in ieder geval veel steun van omwonenden.  Ze komen regelmatig naar me toe om te vertellen dat ze blij zijn dat ik er sta. Dat is erg fijn om te horen!”

 

TERUG

Back to top