Projectnieuws

'Kon minder!': zo denken weggebruikers erover

In het najaar van 2017 heeft provincie Groningen een nieuwe campagne gelanceerd voor N361-Veilig, met de kreet ‘Kon minder!’. Uit een effectmeting onder weggebruikers blijkt dat de 9 van de 10 ondervraagden bekend is met de campagne.

Lees meer >>

Keurige score bij alcoholcontrole op N361

Zaterdagavond voerde de politie in Winsum en Adorp alcohol- en drugscontroles uit. Zo’n 500 automobilisten werden getest en de uitkomst is keurig: niet één bestuurder had teveel gedronken. Zij kregen van de politie een sleutelhanger met de slogan ‘Kon minder!’, passend bij de nieuwe campagne langs de N361. Wel was een aanvullende drugscontrole bij één automobilist aanleiding om zijn rijbewijs in te nemen.

Lees meer >>

Inpassingsplan Fietsroute Plus Groningen-Winsum

Het ontwerp-inpassingsplan van de Fietsroute Plus Groningen-Winsum ligt, met ingang van 23 november 2017, gedurende zes weken ter inzage. Met de aanleg van deze fietsroute wil de provincie Groningen de verkeersveiligheid voor (brom)fietsers verbeteren en de fiets een aantrekkelijker alternatief voor de auto maken. Het tracé ligt grotendeels langs de westzijde van de spoorlijn en volgt tussen de Oude Weg en het dorp Winsum de weg N361.

Lees meer >>

Inloopbijeenkomst projecten Winsum: 4 december

Op maandag 4 december organiseert de provincie Groningen samen met de gemeente Winsum een inloopbijeenkomst over de verschillende projecten rondom de N361 die in Winsum spelen. De bijeenkomst vindt plaats in de Hoogte, Kerkepad 8 in Winsum. Geïnteresseerde omwonenden kunnen binnenlopen tussen 16.30 en 20.30 uur.

Lees meer >>

Inloopbijeenkomst herinrichting Adorp- provinciale weg

Op donderdag 30 november, van 18.30 tot 20.00 uur, organiseert de provincie Groningen een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de provinciale weg N361 in Adorp. Omwonenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer >>

Update reconstructie Lauwersoog

De afgelopen maanden zijn alle kabels en leidingen op het werkterrein rondom Lauwersoog verlegd. Hierdoor heeft aannemer KWS Infra BV uit Leek een herstart kunnen maken met de aanpassingen aan drie kruispunten langs de N361 in Lauwersoog.

Lees meer >>

Feestelijke inwijding rondweg Mensingeweer

Op donderdag 15 december werd de rondweg om Mensingeweer officieel ingewijd. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en de wethouders Bert Westerink (gemeente Winsum) en Mariëtte Visser (gemeente De Marne) reden op een elektrische fiets over het fietspad langs de Matthenesserweg naar Mensingeweer. Daar werden ze feestelijk opgevangen door dorpsbewoners.

Lees meer >>

Back to top